dimarts, 16 de febrer del 2010

Sarasuati

No dedicaré aquest post a la deessa que en l'hinduisme encarnava la saviesa, Sarasuati, no. En realitat vull referir-me breument a la revista d'humanitats en format electrònic 2.0: Sarasuati.com. El seu motor és l'infatigable Ivan Matellanes, un home de gran empenta i que ha sabut aglutinar al seu voltant un equip entusiasta i molt treballador. Entre ells hi ha el catedràtic de Grec de l'IES Can Vilumara, Sebastián Martínez, que dirigeix la secció dedicada a les clàssiques, Schedae (potser fóra millor schidae, que s'apropa més al curiós σχίδη recollit per Hesiqui).

Val la pena tenir en compte aquesta publicació i consultar-la: incorpora tant articles divulgatius com altres de més volada i erudició. Molt interessants poden resultar-nos els apartats relatius a l'etimologia, les biografies o la filosofia. Però, en general, els seus temes, prou variats i atractius sobre el vastíssim món de les Humanitats, són posats al nostre abast quotidianament i amb una presentació impecable. Més fàcil ho teniu encara si hom se subscriu al seu butlletí de novetats i actualitat del Twitter. Acabo: Sarasuati també dóna suport a la revista Auriga. Molt bé! Són dels nostres, són de «la resistència».

2 comentaris:

Madhatter ha dit...

Buenas!

Gracias por tu apoyo y la divulgación que haces de este pequeño proyecto en tu web. Ha pasado ya un año desde que Sarasuati comenzó a navegar y, la verdad, la cosa va viento en popa.

Un saludo bien grande,
Iván Matellanes

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Molts ànims, Iván! Queda molta història per veure. Confio que hi haurà moltes ganes de participar.