diumenge, 2 d’agost del 2009

Material docent

Presento breument tres enllaços que em semblen recomanables per a l'estudi del món grec i del món antic en general.

1. El blog El festín de Homero, del professor José Torres Guerra. Temari de literatura grega per a nivell universitari. Estructurat de manera tradicional, conté bibliografia i explicacions ben adequades a la problemàtica tractada en cada capítol: cinquanta plats (capítols), tot un banquet!

2. Teoria i història literàries gregues, del professor Jordi Redondo. Edició en línia preparada per la Universitat de València a fi de posar a l'abast aquest material docent. El llibre es completa amb una Antologia de textos. Del tot recomanable perquè, al llarg dels seus nou temes, completa la visió tradicional de la literatura grega des d'un enfocament original: L'herència indoeuropea, els gèneres literaris, la periodologia de la literatura grega, factors socials, geografia literària, literatura i pensament, creació i imitació, la transmissió i recepció del corpus de literatura grega.

3. Manual bàsic d'història antiga d'Espanya. Recomanat expressament per l'amic Jordi Redondo: «obra absolutament profitosa, equilibrada, nada de l'experiència docent, i elaborada per un especialista que és alhora un gran mestre. Estic segur que tu mateix agrairàs poder disposar d'una obra així, i de franc».