divendres, 16 de gener del 2009

Τηλόθεν

καὶ γὰρ ἐγὼ ξεῖνος ταλαπείριος ἐνθάδ' ἱκάνω
τηλόθεν ἐξ ἀπίης γαίης. (η 24-5)

El passat mes de desembre (DOGC núm. 5287 - 30/12/2008) es va publicar una Ordre segons la qual (articles 5, 28 i 30) els alumnes de batxillerat podran cursar matèries a distància si el centre no les ofereix "per motius organitzatius". Ja vaig comentar l'inconvenient que suposa, sobretot en centres petits o mitjans, quadrar a un mínim de vuit alumnes la matèria de Grec: ara s'hi afegeixen tutti quanti, per exemple, a Canàries llegeixo que han de ser dotze (i, pel que sembla, sense alternativa). A banda de tot això, l'esmentada Ordre dóna pautes per tal que els futurs batxillers rebin, com a l'ESO, una deguda atenció a la diversitat (art. 3), amb adaptacions curriculars, etc. etc. Ara bé, si algú (això segurament serà una situació fal·laciosa) dubtava dels resultats òptims dels estudis a distància possiblement li posin davant seu aquesta delightful performance:


Playing For Change: Song Around the World | Stand By Me from Concord Music Group on Vimeo.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat Ramon;

Ara que em preparo per les opos em donen ganes de deixar-ho córrer. Fa anys que no puc tocar el grec, vol dir que quan aprovi encara donaré les clàsses a distància?

N'hi ha per llogar-hi cadires.

Gemma

Anònim ha dit...

Agraït de nou per ser capaç de moure el pensament somnolent i vitalitzar la reacció dels docents.
Espere que arribes al casal dels Feacis ἄνευ ταλαιπωρίας.
Un delightful singing for change!

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Molt em temo que encara som al principi del principi... I molt em temo també que ben pocs podran dedicar-se a l'ensenyament del grec no presencial. La reacció apàtica dels professors de clàssiques ens costarà car.

Anònim ha dit...

Me suena lo de la apatía. (Εἷς ἀνὴρ οὐδεῖς ἀνήρ)Estupendo el vídeo.
Gracias.