dilluns, 11 d’agost del 2008

200Mb de LlaTIC

El professor Jordi Saura ha preparat una bateria de materials que fa posar els pèls de punta: en la seva primera versió --avui anem per la cinquena i encara en vindran més-- són 200 Mb per a treballar tant la llengua com la cultura i literarura romanes mitjançant les eines TIC i de la manera més assequible i còmoda, no cal ni connexió a Internet.

Els interessats fan baixar un arxiu comprimit al seu PC que, en la versió completa, consta dels següents apartats:
- LLENGUA: 51 temes de morfologia i 34 de sintaxi.
- CULTURA I CIVILITZACIÓ ROMANES: 23 temes.
- LITERATURA LLATINA: 6 temes.
És així que, un cop tenim el paquet al nostre abast, obrim el document zip i anem directament a "pagina.htm". Els materials estan preparats per a fer-ne ús en classes teòriques, exercicis en HotPotatoes o en JClic, tant per a proves pràctiques com d'avaluació. A més a més, ell mateix explica com ho podem fer per a ampliar i/o modificar els exercicis proposats, fins i tot les imatges!

I si algú encara volia fer provatures abans de llençar-se a la piscina, també està prevista la possibilitat mitjançant una versió reduïda de tot el programa. La meva enhorabona més cordial, doncs.

Cauda: quan sento disbarats, com que el llatí és una llengua morta o que no hi ha res en llatí a la web que no sigui la pàgina del Vaticà i coses per l'estil, faig esment de la Vicipaedia latina. En qüestió de dècimes de segon aquests indvidus obliden tot el que anaven dient.

2 comentaris:

Santi ha dit...

Una feina que ens será molt útil, sens dubte.
Qui puguera gaudir per ací d'eixes meravelloses llicències d'Educació!

Ramon Torné Teixidó ha dit...

Ja dic que la propera versió, segons em va dir ell en ocasió de l'accés a càtedra, és a punt de sortir. Crec que cal tenir en compte aquest tresor, oi?